business

Sociala medier på semestern?

Anders Tufvesson

Solen skiner från en molnfri himmel och vi har haft runt 30 grader i tre veckor. En lägenhet i Spanien visade sig vara ett bra val. Det första vi gjorde när vi kom ned i sommar var att installera internetåtkomst. Efter lite inkörningsproblem var vi igång och sociala webben låg öppen. Men på Twitter och Facebook började det dyka upp uppdateringar som ”Jag tar nu semester och kopplar bort mig från sociala medier”. Vilket fick mig att börja fundera på detta fenomen. Är koppling dator = jobb = sociala medier eller vad?

När jag sedan tänkte vidare kunde jag konstatera att det finns fyra sorter av inställningar till semester och sociala medier:

  1. Jag har semester alltså använder jag inte sociala medier
  2. Jag har semester från jobbet, inte livet, dvs. jag kör på som vanligt
  3. Jag håller koll på social medier men gör lite färre uppdateringar
  4. Jag tvingas till att inte använda sociala medier för telebolagens kassa roamingavtal när jag är utomlands.

Punkt nummer två är skriven efter Lars Falkmans briljanta uppdatering på Facebook, när nämnde Lars precis började sin semester. Men alla väljer helt själv vad de vill ha för inställning. Själv är jag en nummer två med lite dragning till tre (tar aldrig med telefon till stranden) och när jag är utanför spanienlägenhetens Wifi är jag nummer fyra.

Så är sociala medier samma som att sitta och vara redaktör för ett intranät? När jag tar semester så struntar jag i allt digitalt. Vad tycker ni?« Tillbaka

17 juli 2012 |

2 Kommentarer