business

Lustigheter i Google Maps

Anders Tufvesson

En av de personer som jag följer på Twitter (twitter.com/joweman) skickade ut en tweet som löd så här:

”Gå till Google maps >Tryck på ”vägbeskrivning”>Skriv Japan som start >Skriv China som stopp >Gå till punkt 43 i vägbeskrivningen… #LOL”

Tydligen tycker Google att vattenskoter är ett bra val över Kinesiska sjön. 🙂 Ett annat exempel är vägbeskrivningen mellan Tokyo och Los Angeles:

Här tycker Google att du skall paddla över Stilla havets vatten. Jag förstår varför Google gör det här. Det är för att vi skall Twittra, blogga och Facebooka om det. Som du märker funkar det! Men jag har en fråga till Google. Om jag nu måste paddla över Stilla havet till USA. Varför kan jag inte paddla direkt till Los Angeles? Varför måste jag paddla upp till Washington och sedan åka bil ned till LA? Är inte det lite väl stor omväg? Hur bra är egentligen er vägbeskrivning?« Tillbaka

Etiketter:

11 november 2010 |

2 Kommentarer

  1. Kommentar av kalle k den 12 november 2010 kl: 9:00
    kalle k says:

    .old

  2. Kommentar av Anders Tufvesson den 12 november 2010 kl: 9:06
    Anders Tufvesson says:

    Är väldigt medveten om att exemplen med vattenskoter och paddlingen är gammal. Men det är inte därför jag lade ut bloggposten. Det är hur fel det gick när paddlaren avslutar sin resa på fel ställer i USA. Hur rätt är vägbeskrivningen i Google är poängen. Är du med Kalle?

Tyck till! :)

« Tillbaka