business

När Facebook inte fungerar och inte svarar på support

Anders Tufvesson

Facebook har blivit en stor del av våra liv de senaste åren. Vi följer vänner och delar med oss av information. För att även företag och organisationer skulle kunna finnas på Facebook  skapades Facebook Pages eller Facebooksidor på svenska.

Helt gratis kan nu företag och organisationer över hela världen skapa sidor. Under flera år har jag hjälpt företag med deras sidor och har kommit till slutsatsen att det kan bli mycket fel och att felen ibland inte ”löser sig”. Problemet är att Facebook inte svarar eller bryr sig om de som har en sida som inte fungerar. Visst är tjänsten helt gratis och kan vi då verkligen förvänta oss support? Nej, kanske inte men problemet är att det inte ens går att köpa support.

Jag har just nu en sida där jag som har skapat sidan och är administatör inte kan posta statusuppdateringar. Varje gång jag försöker kommer det fram en ruta som säger:

you are not permitted to acccess this

Jag kan göra administrativa ändringar och lägga till milstolpar i tidslinjen, men inte statusuppdateringar eller nya fotografier. Nu är det inte en jättestor sak för mig för sidan har bara 95 ”likes” och det är en hobbysida. Men när jag har sökt efter lösningar på problemet har jag träffat på förtvivlade människor som har flera hundra tusen som gillar deras sida och ingen får någon som helst respons från Facebook.

I sommar satte jag upp en helt ny sida. Jag skapade den från grunden via länken ”Skapa sida” som finns när du är oinloggad på Facebook. Jag skapade ett företagskonto som bara kan hantera sidor och annonser och skulle sedan lägga till mitt personliga konto som administratör. För att kunna göra det måste jag först gilla sidan och sedan kan jag lägga till mitt personliga konto som administratör. Det gick inte. Jag har gjort det massor av gånger och då har det fungerat, men nu gick det inte. Efter massor av krångel lyckades jag sätta min fru som administratör. Varför det gick med hennes konto vet jag inte men när jag loggade in som henne kunde jag lägga till mig själv som administratör. Det var enda sättet det gick på. Återigen ett fel som Facebook inte ger svar på varför det uppkommer.

Jag tror att många är villiga att betala för support från Facebook, men så vitt jag vet, finns ingen sådan service. Problemet bottnar i att Facebook som tillhandahåller en plattform som ger oss transparens och öppenhet är ett av de mest stängda bolagen som finns.

 « Tillbaka

Etiketter:

08 augusti 2013 |

1 kommentar