business

Sommarhits/Sommarplågornas tio i topp – Plats 5 – 7

Anders Tufvesson

Plats 7

Markoolio eller Marko Lehtosalo är en man som givit oss väldigt många sommar och vinterplågor. Men det finns en lysande stjärna i hans låtkavalkad och då är det inte ”En sommar utan reggae” som 2007 röstades fram till sommarplågan utan det är ”Sommar & sol” som kom 1998 och var med på hans debutalbum ”Sticker hårt”. Fast vi undrar lite försiktigt om Markoolio verkligen har haft semester i Sverige på sommaren? Hur som helst räcker det till att nå sjunde plats. Vi passar också på att gratulera honom till att vinna Lets Dance!

Plats 6

Året är 1996. På badstränder, på diskotek, i barer, ja överallt spelades ”Macarena” av Los del Rios. Den nådde första plats i många länder, men trots att den dominerade sommaren 1996 var de bara trea på topplistan i Sverige. Förutom Macarena har Los del Rios inte gjort mycket väsen av sig utanför Spanien som är deras hemland. Gruppen består av Rafael Ruíz Perdigones och Antonio Romero Monge som båda är uppväxta strax utanför Sevilla i Andalusien. De har gjort hittills spelat in 11 skivor, men Macarena är deras enda världshit.

Plats 5

Låten på femte plats är en låt som kommer ifrån Moldavien fast låten är på rumänska. Låten ”Dragostea din tei” plågade/livade upp oss 2004. Gruppen O-Zone gjorde låten men i Sverige var en version med den rumänska sångerskan Haiducii. O-zone stämde henne och fick rätt och hon fick böta 10 000 Euro. I Sverige och Italien var Haiduciis version populärare. Men i resten av europa regerade O-Zone.

Listan

1. —

2. —

3. —

4. —

5. Dragostea Din Tel – O-Zone

6. Macarena – Los Del Rio

7. Sommar och sol – Markoolio

8. Gå & fiska – Gyllene Tider

9. Ooa hela natten – Attack

10. Live is Life – Opus« Tillbaka

Etiketter:

10 juni 2013 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka