business

Ninetech´s tio i topp för sommarhits/sommarplågor vi minns

Anders Tufvesson

Vi har bett framstående musikexperter (dvs. alla som haft lust) att rösta på sina två sommarfavoriter i plågokategorin. Efter en lång och lustfylld sammanräkning har vi nu ett resultat. Men först lite definitioner.

Vad är en sommarhit eller sommarplåga som flera väljer att kalla de låtar som dyker upp mellan hägg och syren och sedan dör bort när svenskarna slukar sina kräftor?

Enligt Wikipedia är en sommarhit eller sommarplåga:

”En låt inom populärmusiken som åtnjuter stor popularitet under sommaren och som sedan försvinner ur rampljuset.

Vanligtvis handlar det om lättsam pop, disco eller schlager, exempelvis har latinopop varit ganska vanligt (Bailando, La copa de la vida, Macarena). En sommarhit kommer vanligen ut på singel under våren och spelas därefter mycket ofta i radio under sommaren, och når ibland någon form av topplista, för att sedan minska i popularitet mot slutet av sommaren.

Många av låtarna, men långt ifrån alla, har sommartema men ofta är musiken lättsam och texterna ur ett politiskt perspektiv oförargliga. En populär låt från Eurovision Song Contest har ofta förutsättningar att bli en sommarhit i Europa, då evenemanget brukar hållas i maj.”

Vi har kommit fram till en lista med tio stycken låtar som de flesta säkert har hört både en, två och kanske till och med 1000 gånger. Men är det verkligen så att dom låtar som vi koppla samman med sommarhit/sommarplåga är en låt vi har glömt bort?

Vi kommer under de närmaste veckorna släppa låt för låt i baklängens ordning och lagom till midsommar kommer du ha Ninetech´s sommarplågors 10 i topp i in Spotifyblandning. Vem vet, kanske dina favoriter finns med.« Tillbaka

Etiketter:

03 juni 2013 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka