business

När vi VERKLIGEN behöver veta något viktigt

Anders Tufvesson

EU-kommissionen vill dela in EU:s luftrum i nio zoner, i stället för att som i dag ha nationell flygledning i Europa. Det skulle göra att planen kan flyga rakare, vilket beräknas minska utsläppen med tio procent och sammanlagt ge besparingar på över 40 miljarder kronor per år.

Den 11/6 gick franska flygledare ut i strejk för att de inte tycker så. Idag den 12/6 fortgår strejken och för alla som är på väg någonstans eller som inom kort skall iväg bevakar läget. För mig var det extra viktigt då en familjemedlem är just på Shanghais flygplats och skall åka vidare till Paris om ett antal timmar och kommer fram kl 12:30 i morgon den 13/6.

Jag vände mig därför till det flygbolag som han skall åka med och letade information. Ingenting om strejken.

China Easter Airlines

Jag letade vidare genom att gå till Shanghais flygplats webbplats. Den var överbelastad och kunde inte ladda.

Jag lyckades då hitta en sökfunktion på China Easterns webb där flyget stod som status OPT. Jag är ingen expert så jag försökte googla och förstå vad OPT betyder men hittar ingen förklaring ens efter sökning via Google.

Jag började då fundera på hur olika flygbolag gör. Vilka har med information om strejken och vilka har det inte?

Skärmavbild 2013-06-12 kl. 14.36.31

SAS har inte med något. Ändå har de inställda flyg. Jag vet inte hur det ser ut för inloggade användare men i mitt fall är jag anhörig som vil veta mer men får inte reda på något.

Skärmavbild 2013-06-12 kl. 14.37.59

 

Lufthansa har inte heller någon information. Så beror det på att tyska bolag (och svenska) inte bryr sig om en liten strejk i Frankrike? Vad som skall tas med i ekvationen är att det också gäller flyg som går till och från Spanien och Portugal för de flyger ofta över Frankrike vilket medför att det är ganska många flyg som påverkas. Men jag hittade ett annat tyskt flygbolag som ger information.

Skärmavbild 2013-06-12 kl. 14.39.12

 

De skriver under ariberlin information nere till vänster ”Current information on the strike in France”. Air Berlin är kanske inte jättetydligt men informationen finns där.

Skärmavbild 2013-06-12 kl. 14.36.12

 

Ryanair har en ingång under bokningen med röd text. Informationen på sidan är också tydlig där de informerar om att strejken bara kommer att fortgå idag och att flygledarna återgår till sitt arbete klockan 6 på morgonen den 13:e. BRA!

Skärmavbild 2013-06-12 kl. 15.33.37

 

Till sist tar vi Norwegian som är tydligast på startsidan. Ett tydligt fält i toppen av sajten. BRA!

Frågan som jag ställer till alla som är ansvariga på en webbplats är hur sätter DU din webbplats i ”fokusläge”. Dvs. när du vill nå ut med en viss typ av extraordinär information och det är viktigt att besökarna får tag i den informationen snabbt.

 « Tillbaka

12 juni 2013 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka