business

Ungdomar lämnar Facebook

Anders Tufvesson

Fler och fler studier och undersökningar visar det som vi som har tonåringar redan har märkt. De lämnar Facebook för andra saker. Men lämnar i det här fallet innebär inte att se raderar sina konton utan de minskar användandet.

Ser jag hur de tonåringar jag kommer i kontakt med använder Facebook så är det chatt samt hemliga grupper. Men enligt Reuters ökar användningen av exempelvis WhatsApp för chatt, vilket direkt påverkar användningen av Facebook.

Enligt en annan undersökning av Pew Research Center flyttar ungdomarna också ut till andra sociala plattformar som Instagram och Twitter, eller en mer föräldralös omgivning. Här är en bild vart de tar vägen:

Här syns det tydligt att Instagram och Twitter är vinnarna.« Tillbaka

Etiketter:

23 maj 2013 |

1 kommentar