business

Stoppa VVS – Vertical Video Syndrome

Anders Tufvesson

Jag har skrivit om det förut men det fortsätter ändå. Fler och fler personer postar vertikala videofilmer på Facebook och andra sociala nätverk. Problemet är att vi filmar via våra mobiltelefoner och håller då mobilen som vi är vana vid när vi använder skärmen.

Det vi missar är att när vi håller vår mobil vertikalt och filmar går det inte att flippa bilden rätt som det går med vissa fotografier.

Vertical Video Syndrome

Våra tv-skärmar, dator-skärmar och bio-skärmar är horisontella. Det blir väldigt fult och konstigt att se en vertikalt tagen film på TV. När vi filmar panorerar vi också en hel del. Med en horisontell inspelning för du med mycket mer av och du behöver inte så mycket panorering som i en vertikal inspelning. Just det, med horisontell inspelning ser det ut så här:

horisontal video

 

Låt oss tillsammans hjälpas åt att sprida den film som finns på Youtube som handlar om Vertical Video Syndrome!

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA

Här kan du se den:

 

 « Tillbaka

Etiketter:

06 maj 2013 |

1 kommentar