business

Google Tag Manager för snabbare implementation av webbanalys

Victoria Lindblom

Många av oss som arbetar med webbanalys känner säkert igen problematiken med att det kan ta lång tid innan man får sina önskemål om nya mätningar och taggar uppfyllda. Jag har själv varit i projekt där vi inom kundens webbgrupp och marknad bestämt oss för vilka KPIer och stödjande mätningar vi vill göra men sedan fått vänta 3 månader innan ändringarna lagt till på webbplatsen. Detta pga att man har fasta releasedatum för uppdateringar av webbplatsen (vilket i sig inte är något konstigt). Har man otur kanske inte en utvecklarna haft tid att ta hand om våra önskningar och då får vi vänta ytterligare 3 månader.

Google Tag Manager som lanserades i höstas har lösningen på detta genom att man ger möjlighet för oss analytiker att själva ta hand om implementationen av nya mätningar. Vi kan själva styra taggningar av t ex knappar genom att sätta upp dessa med användargränssnittet inne i Google Tag Manager.

Andra fördelar man får förutom att implementationen av nya mätningar går snabbare är att man:

  • får snabbare laddtid av webbsidan vilket gynnar SEO (alla spårnings-script läggs inne i Tag Manager)
  • enklare implementation
  • vi kan testa implementationen innan den går ut live

Det man rent praktiskt måste göra är att byta ut sin Google Analytics kod på webbplatsen till den nya Google Tag Manager koden som är den som läses in när besökaren kommer till webbplatsen.

Se gärna en introduktionsvideo på hur detta går till.« Tillbaka

Etiketter:,

24 maj 2013 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka