business

Ställ rätt frågor

Sofia Håkansson

Vad är egentligen bra innehåll i en webbenkät? Jag kanske ger mig ut på djupt vatten men att rutor med webbenkäter dyker upp titt som tätt på olika webbplatser, eller i mailform. Jag shoppar gärna kläder via nätet och fick igår ett formulär att fylla i gällande min köpupplevelse. Men mitt i formuläret kommer en högst oväntad fråga: Vad är viktigt på en hemsida? Otippat. Med tanke på detaljfrågorna kopplade till denna kan jag skriva under på att det hela känns ledande. Vem vill inte ha snabb laddningstid, bra produktinformation och kort leveranstid? Varför inte formulera om frågan och be mig ranka följande punkter utifrån webbshopen som skickade ut enkäten?

Det kom på nästa sida. Dubbelt jobb med andra ord. Och inga fritextfält för kommentarer någonstans.

Webbenkäter tycker jag är bra om webbredaktionen skapar enkäter med relevanta frågor som inte är för tidskrävande.Och inga som helst fritextfält, vilket kan vara bra att åtminstone avsluta enkäten med så att den som vill får chans att ta upp övriga synpunkter som inte enkäten behandlat. Stor #fail denna gång.

webbenkat-sprak« Tillbaka

Etiketter:,

31 maj 2013 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka