business

Gamification kommer bli stort

Anders Tufvesson

Gamification eller Spelifiering som det heter på svenska kommer vara en stor del av vår digitala och verkliga värld framöver. Gamification är enligt Wikipedia:

Gamification is the use of game-thinking and game mechanics in non-game contexts in order to engage users and solve problems. Gamification is used in applications and processes to improve user engagement, ROI, data quality, timeliness, and learning

Vi kommer få se fler projekt, system och appar som kommer använda gamification för att engagera och utveckla användare. När vi tar in virtuella belöningar, förloppsindikatorer, topplistor mm i verkligenheten via digitala miljöer eller i digitala miljöer engagerar vi förhoppningsvis deltagarna/användarna till att prestera eller göra lite mer.

Det går att gamifiera en verklighet som SkiStars skidåkning eller en säljtävling åt Seco tools. Allt där det finns något att räkna går att gamifiera.

Min egen beskrivning av gamification är att göra något kul roligare eller något tråkigt kul.« Tillbaka

18 januari 2013 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka