business

Google hittade Mitt Romenys webbplats som president-elect

Anders Tufvesson

Det gäller att ligga lite före. Så tänkte säkert teamet bakom Mitt Romney. Därför bad de ett webbolag i USA att göra en webbplats som skulle gå live ”när” Mitt Romeny blev vald till president. Nu blev han inte det men det ville sig inte bättre än att webbplatsen blev indexerad av Google och började dyka upp i sökningar:

Snabbt som ögat togs naturligtvis webbplatsen bort men Google kommer ihåg ett tag och nu kan vi hitta en cashad variant:

Vad gjorde de för fel?

De såg inte till att sätta att filerna inte skulle indexeras och att de inte hade en robots.txt som stoppar sökmotorer från att indexera sajten. Men framför allt att inte lägga en sökväg till sajten på ett ställe där Google hittar den och till sist när det gäller känslig information bör det finnas en inloggning.’« Tillbaka

Etiketter:

08 november 2012 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka