business

Vilka regler gäller för tävlingar på Facebook

Anders Tufvesson

Ni har säkert varit med om det. Gilla vår sida på Facebook och vinn en cykeltur till Gnesta för två personer på egen cykel! Alla tävlingar vi skall vara med i där det först gäller att gilla, dela eller använda någon annan Facebookfunktion för att vara med i tävlingen. Tyvärr bryter dessa tävlingar mot Facebooks regler. Du får inte basera en tävling på att en facebookanvändare måste gilla din sida för att vara med i tävlingen.

Facebook är väldigt tydliga med det:

Du får inte använda Facebook-funktioner i samband med registrering eller deltagande i kampanjen. Det är inte tillåtet att automatiskt registrera eller anmäla någon till en kampanj när den personen till exempel gillar en sida eller checkar in på en plats.

Ovanstående är ett lite utdrag från Facebooks regelverk som du kan läsa här.

Sedan finns svenska regler om vad som anses vara ett lotteri eller en tävling. När du endast behöver trycka gilla för att vara med i en tävling anses deet vara lotteri och du måste söka tillstånd för att bedriva lotteri. Du måste ha med något som gör att tävlingen anses bygga på någon form av kunskap eller uppgift. Exempelvis att motivera eller något liknande.

Hur kan du göra för att ha en tävling på Facebook?

Du gör en egen ”panel” med tävlingen som du lägger i en app. Därifrån kan du sedan lägga upp tävlingsformulär eller liknande.

Exempel:« Tillbaka

Etiketter:

01 juni 2012 |

1 kommentar