business

Black Mirror – Inplantat som sparar ditt liv

Anders Tufvesson

För ett tag sedan visade SVT den tre avsnitt långa serien Black Mirror. Det var tre fristående delar som alla hade en vinkling av framtiden och alla tre avsnitten var mycket bra på sitt eget vis. Del tre heter ”The Entire History of You”. Den handlar om en framtid när alla (nästan alla) har ett inplantat bakom örat som är kopplat till synen som spelar in allt du ser och hör. Du kan när som helst skicka upp episoder av ditt liv på tv-skärmar och se det efteråt. Avsnittet speglar med all önskvärd tydlighet vad som händer, eller kan hända om allt du gör kan visas i efterskott. Alla hade ett, men i serien var det en kvinna som blivit rånat på sitt inplantat och inte satt in ett igen. Något som andra tyckte var väldigt märkligt.

Det var många liknelser med dagens sociala medier där vi delar med oss av många händelser via Facebook, Twitter och liknande. Vid vilken gräns går den personliga integriteten? När säger vi stopp, eller följer vi bara med? Jag älskar tjänster som Twitter och FB, men någonstans måste jag nog sätta mig ned och fundera på min gräns av att dela med mig. Det är så lätt att bara följa med och inte tänka på vad det innebär för mig som individ.« Tillbaka

27 maj 2012 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka