business

Bedrägerier på blocket

Anders Tufvesson

Jag håller på att sälja min båt på Blocket. Under den tid min har varit utannonserad har jag fått två kontakter som faller under epitetet ”Nigeriabrev” fast i modernare format. Bedragare kontaktar mig (alltid via sms) de vill inte använda Blockets meddelandetjänst för då är epostadressen ”förbrukad”. De ber dig att maila tillbaka om båten fortfarande är till salu. I mitt fall har epostadresserna varit mortenaakre@live.com och anemari78an@gmail.com. De pratar inte om båten utan objekt (de måste skicka samma meddelande till många olika ”objekt” därför blir det inte personligt). Här är texten i det ena sms:et:

Min syster är intresserad av att köpa ditt objekt, vänligen maila henne länken från Blocket till hennes epostadress: anemari78an@gmail.com. Tack

Om det vore så att du har en syster som är ute efter en båt på Blocket skulle nog du kontakta din syster först, eller hur? Mitt svar var:

Om hon är intresserad av båten kan hon ringa mig eller kontakta mig via kontaktformuläret på Blocket. Bra att veta är också att jag säljer bara båten kontant eller via bankväxel vid personlig hämtning av båten.

Som ni förstår fick jag inte något svar. Telefonnumret jag fick sms:et var +44 7786 202676. Bra att veta.

Det andra försöket e-postade jag lite med. Det var en klassisk, jag är på resande fot och kan inte komma och titta, men om du ger mig dina Paypal-uppgifter betalar jag in pengarna och sedan kommer en transportfirma och hämtar båten. Men hur kan jag bli lura då? Det finna massor av sätt.

Läs mer på Blocket och Konsument Europa. Men framför allt. Sälj inget när det låter för bra eller där du inte pratat med personen.« Tillbaka

Etiketter:

22 maj 2012 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka