business

Därför är det viktigt att dölja sin Facebook-profil – Del 2

Anders Tufvesson

Vi fortsätter med del två i varför det är viktigt att dölja saker i din Facebookprofil (läs del ett här) med kontoinställningar.

I förra bloggposten pratatade vi om sekretessinställningar. Idag går vi vidare med kontoinställningar. Kontoinställningarna når du via pilen längt upp till höger i det blå sidhuvudet på Facebook. Klicka på den och välj kontoinställningar.

Det är menyvalen säkerhet, Prenumeranter och Applikationer som har med säkerhet att göra.

Säkerhet

Välj att alltid logga in med säker anslutnking = https.

Via inloggningsmeddelande väljer de att Facebook talar om för dig och den som loggar in att inloggningen sker från en ny dator.

Inloggningsgodkännande innebär att du får en säkerhetskod via mobiltelefon varje gång någon försöker logga in från en ny enhet/dator. Lite för mycket om du fråga mig men är du utsatt för intrångsförsök kopplar du på den  här tjänsten.

Applikationslösenord innebär att vissa applikationer inte klarar av https och att du kan därför skapa ett applikationslösenord. Gäller exempelvis för Skype.

Godkända enheter är de enheter som du godkänt via Inloggningsmeddelanden.

Aktiva sessioner visar dina senaste inloggningar.

Inaktivera ditt konto inaktiverar ditt konto. Kanske den största säkerheten men inte så kul.

Prenumeranter

Facebook har numera möjlighet att tillåta en person prenumerera på en annan person offentliga inlägg. Det innebär att du inte behöver ha ett samtycke åt båda håll som i ett vänförhållande. Via valet Prenumeranter kan du ställa om du tillåter prenumeranter och vad du vill göra med dem.

Applikationer

Det finns appar i Facebook också. Här kan du se vilka du har godkänt under den tiden du haft ditt konto. Det är bra att då och då gå igenom och ta bort dom du inte använder längre.



« Tillbaka

Etiketter:,

27 april 2012 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka