business

En Praktikants Vecka

Sofia Håkansson

Denna vecka har vi haft en praktikant hos oss här på jobbet. Hon har varit en del av teamet som arbetar med extern webb och så här beskriver hon sin vecka som praktikant på Ninetech.

Måndag

Den här veckan har varit hur kul som helst! Jag har träffat massa roliga och trevliga männskor och har fått prövat på roliga saker. Direkt när jag kom hit på måndagen så träffade jag Lotta (hur rolig och trevlig som helst!), hon visade mig runt, visade vart allt fanns och presenterade mig för lite människor. Vi fixade fram en dator till mig som jag skulle få ha hela veckan lång, sen så kom Jonas (chef på den avdelningen som jag vart på) och berättade att det var ett måndagsmöte på g som jag skulle få hänga med på. Även fast jag kanske inte var så inblandad i själva mötet så så var det kul att få sitta med ändå, för då får man faktiskt se hur det fungerar. Senare efter lunch bort mot eftermiddagen så fick jag träffa Staffan, också väldigt snäll och trevlig, som visade mig lite vad han jobbade med och så visade han hur Photoshop fungerar. Sen så gav han mig en uppgift att jag skulle få designa en blogg i Photoshop åt Nordic Camping (inte en riktig utan mer för att få kännlan av hur det fungerar), riktigt roligt faktiskt. Sen vid 4 så var första dagen avklarad och så här långt så kändes det jätte bra!

Tisdag

Vid halv nio dagen där på så kom jag inklampande, satte mig nästan direkt vid datorn och fortsatte med att designa bloggen. Tiden rullade på rätt snabbt och så var det lunch, när jag kom tillbaka så gick jag ner till våningen under och träffade Joacim (som är tidigare proffsfotograf) och lärde mig väldigt mycket om vad man ska tänka på när man fotar. Jag som är ett gillar att fota tyckte självklart att det var mycket roligt. Av honom sen så fick jag i uppgift att fota till just det här blogg inlägget. Så jag sprang runt här både på tisdagen och onsdagen och fotade, väldigt kul! Sen efter det när jag var klar hos han så gick jag och satte mig vid datorn igen och pysslade vidare med Nordic Camping bloggen. Perfektonist som jag är så hade jag väldigt svårt att sluta och bli nöjd någon gång. Men vid halv 4 så gav jag mig och begav mig hemåt.

Onsdag

Vid halv nio så var jag här, precis som dagen innan så fortsatte jag med Staffans uppgift men den här gången blev jag faktiskt klar. Visade den för Staffan och han tyckte jag hade gjort ett bra jobb, men enligt mig så var det inte speciellt vackert men alltid bättre än inget 😉 Den större tiden resten av dagen sprang jag runt här lite diskret och fotade , det var inte speciellt många som ville va med på kort men snälla Indra som är receptionist var jätte schysst och ställde upp! När jag var klar med fotningen hjälpte jag även en med att kopiera lite bilder i datorn som han behövde från en sida, det var typ 200 bilder dock men det gick bra. Sen började även den dagen dra sig mot ditt slut och runt kvart i 4 -4 så slutade jag.

Torsdag

Försov mig lite på torsdagen så jag kom hit vid kvart i 9 , men det gick bra det ändå. Vid 10 tiden så gick jag bort till en tjej som heter Sofia och hon är webbredaktör, mycket snäll och glad, och precis som de andra som jag har vart med under veckan så berättade hon lite vad hon håller på med. Hon visade även vad hon använder för verktyg i datorn och hur det kan se ut när hon jobbar. Det lät väldigt roligt ! Sen så pratade vi även om hur jag skulle skriva detta blogg inlägg och vad jag kunde tänka på osv. När vi var klara så gick jag tillbaka till där jag sitter och började med att ladda över bilderna till datorn som jag hade tagit i veckan och lekte lite med dem i Photoshop med att beskära m.m. När jag var klar med det så började jag på att skriva detta blogg inlägg och sen vid 4 ung så slutade min dag.

Fredag

Fredag morgon (som alltid är lika tuff att ta sig upp på) börjad jag vid 20 över 8 ungefär. Fortsatte med att skriva och blev klar, Staffan kom även in vid 10 tiden och visade mig hur actions i Photoshop fungerade, det var väldigt roligt så det satt jag och pysslade med resten utav förmiddagen. När jag kom tillbaka från lunchen så gick jag till Sofia som hjälpte mig att publicera inlägget. Det ryktas om att det blir fredagsfika vid 3 och det passa super eftersom jag köpte med lite fika att bjuda på! Den här veckan har helt enkelt var super! jag har fått prövat på och gjort det jag velat och mer där till, det har underlättat en del att man har får jobbat med trevliga och snälla människor också.

Tack för mig!

/Johanna Barrefors« Tillbaka

25 november 2011 |

1 kommentar