business

Vila i frid, Jobs

Anders Tufvesson

I natt avled Steve Jobs, medgrundare till Apple och grundare av NeXT.

Jobs var en stor visionär när det gäller datorer och teknik. Det har genom åren varit mycket turbulens kring honom, men han visste vad han ville och i vilken riktning. Apple revolutionerade arbetstationer med sin Macintosh, musiklyssning med deras iPod, telefonen med deras iPhone. Apple visade vägen och idag finns det många bra aktörer som skapar häftiga prylar med liknande koncept. Steve var inte heller rädd för att strunta i åsikter kring de system som företaget utvecklade, det gjorde att man kunde ta steg framåt när andra stod och stampade.

Steve arbete har också givit oss utvecklare mycket, NeXT visade oss vägen i objektorienterad programmering och PostScript. För att inte tala om NeXTSTEP som idag är en del Mac OS X.

Personligen hoppas jag att hans anda kommer att leva kvar i Apple. För det är just för kvalitén på deras hårdvara och mjukvar samt känslan i gränssnittet som gör att jag tycker om deras produkter. Förra gången Steve lämnade Apple (genom att få sparken) gick det inte så bra för Apple men förhoppningsvis har man lärt sig något till denna gång.

Det är nu upp till Tim Cook att vårda och vidareutveckla!« Tillbaka

06 oktober 2011 |

1 kommentar