business

SÖK: ”posten pumpgatan karlstad öppetider”

Anders Tufvesson

I brevlådan låg den efterlängtade avin. Avin med min beställning! De magiska orden: ”Hämtas på Pumpgatan 2” stod där också. Klockan var sent på kvällen men jag gick ändå fram till datorn och googlade: ”posten pumpgatan karlstad öppetider”. Mest för att Google är startsidan och att det kändes som det skulle vara enklast. Här är svaret som Google presenterade mig på den här väldigt exakta sökning:

Klicka på bilden för att få den större

Var i listan finns posten.se? Som sponsrad länk! Dvs. betald länk. På sidan två finns posten. Så går det när en webbplats inte är byggd för sökmotorer. Den är inte med på en sådan enkel sökning. Det jag gjorde var att själv skriva in posten.se och i deras sökfält skriva in: ”pumpgatan karlstad”. Här är reslutatet:


Klicka på bilden för att få den större

Ingen av länkarna i söklistan säger speciellt mycket. Den magiska länken är under ”Menade du”. Vid ett klick på länken Sök serviceställen på din ort dirigerar posten mig vidare till:


Klicka på bilden för att få den större

Dvs. en sida som talar om att sidan är flyttad. Snälla posten, läs på om 301:or! Ett klick senare kunde jag börja söka reda på mina öppettider och skall snart åka och hämta mitt paket.

Råd till Posten:
Öppna upp sökresultat så att Google kan spindla dem.
Läs på om 301:or.« Tillbaka

01 juli 2011 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka