business

PR och webb hänger ihop

Anders Tufvesson

Hur mycket är en artikel i SVD värd? I helgen fanns en artikel ute på svd.se om att Norwegian planerar lågrprisflyg till New York. Jag fick veta det via Facebook men där delade min kompis inte med sig av en länk. Jag älskar New York och vill gärna åka dit flera gånger per år vilket är svårt då priset för en flygbiljett är mellan 4-5000 kronor. Men med Norwegian skulle kanske prislappen gå ner. Vad gjorde jag när jag satt med Facebook uppe och törstade efter mer information? Jag gick till Norwegians webbplats! Den såg ut så här (klicka på bilden för att se den i full storlek):

Inte ett ord om New York. Norwegians talesman i artikeln nämner att flyg till NYC kommer starta i slutet av 2012 och det kanske är därför de inte passar på att göra lite reklam på sin webbplats. Jag kan tycka att det är ett strålande tillfälle att anmäla sig till ett nyhetsbrev där jag kommer bli informerad om när det går att boka och som löpande fram till starten informerar mig som blivande kund om deras nya linjer. Själv fick jag fråga min FB-kompis var hon hade hört om flygen och fick reda på att det var på svd.se.

Allt hänger ihop. PR, C2C, traditionell marknadsföring, intern kommunikation och i navet finns din webbplats.« Tillbaka

Etiketter:

07 juni 2011 |

2 Kommentarer

 1. Kommentar av Fredric den 07 juni 2011 kl: 14:32
  Fredric says:

  Bra artikel Anders.
  Det verkar vara som ”vanligt” – steget mellan affärsnytta och ”nya plattformar” är stort. Man satsar hellre på det gamla vanliga istället för att tänka ett steg till – vad gör våra kunder?

  //Fredric

 2. Kommentar av Anders Tufvesson den 07 juni 2011 kl: 14:54
  Anders Tufvesson says:

  Tack! Håller med dig i din analys. Många företag missar i sin koppling mellan traditionella vägar och vad kunden eller en potentiell kund gör i nästa steg.

Tyck till! :)

« Tillbaka