business

Nytt utseende på Google

Anders Tufvesson

Ni kanske hajade till precis som jag när ni öppnade Google igår. Några små färgförändrigar och några små placeringsändringar och vips ser det helt annorlunda ut:


Klicka på bilden för att få den i större format

Det är främst den svarta listen i överkant som är ändrad, men också den röda markeringen som visar vilket menyval som är valt. Till sist har de lagt länkarna i nederkant och på så vis gjort dem mer synliga och formaterat om knapparna. När vi sedan söker på något visar det sig att även sökresultatsidan är ändrad:

Klicka på bilden för att få den i större format

Här är det ett annat fintval på valen i vänsterkolumnen, men även sökrutan och området i toppen är ändrad med en grå bakgrund.

Det kan tyckas att det är små förändringar men de har säkert blivit testade i med A/B-tester eller multivariate-tester för att få fram bästa möjliga resultat. Små förändringar över tid för att få bättre resultat. En webbplats skall ha en Life Time Evolution!



« Tillbaka

Etiketter:

29 juni 2011 |

5 Kommentarer

 1. Kommentar av Lars Falkman den 29 juni 2011 kl: 7:22
  Lars Falkman says:

  Design by Andy Hertzfeld?

 2. Kommentar av Anders Tufvesson den 29 juni 2011 kl: 7:24
  Anders Tufvesson says:

  Når designen upp till hans nivåer tycker du? 🙂

 3. Kommentar av Carl-Fredrik Herö den 29 juni 2011 kl: 8:47
  Carl-Fredrik Herö says:

  Du är nog med i en A/B-test just nu. Jag har bara den mörka listen, allt annat är som vanligt. Jag gillade (förlåt, +1:ade) den ljusa listen bättre.

 4. Kommentar av Anders Tufvesson den 29 juni 2011 kl: 11:40
  Anders Tufvesson says:

  Det kan vara så att de släpper den i steg. Jag testade lite olika landsdomäner för Google och fick samma utseende. Kan också bero på vilken webbläsare som används.

 5. Kommentar av Lars Falkman den 30 juni 2011 kl: 6:52
  Lars Falkman says:

  På utvecklarsidorna står det att den nya designen kommer att rullas ut ”step by step” på Googles produkter.

  Om designen når Andys nivåer kan jag inte sia om. Han var ju med som designer redan 1984. 😉 Han kanske bara är gammal och seg nu?

  Nä – jag gillar var dom gör nu. Speciellt gillar jag videon till Google Takeout! Och tjänsten visar på att dom är öppna. 🙂

Tyck till! :)

« Tillbaka