business

App-döden är här!

Anders Tufvesson

Hur många tusen appar finns det i iTunes App Store? Är det lika många som i Android Market? Kan Windows verkligen tävla med antalet appar och är det överhuvudtaget någon idé för Meego? Fast egentligen är antalet appar totalt ointressant. För handen på hjärtat. Hur många appar använder du?

Jag har snart haft min iPhone 3G i 3 år. Under den tiden har jag installerat 105 program förutom de 19 program som kommer förinstallerade (21 om du har en modernare telefon). Dvs. totalt 124 appar.  Enligt Wikipedia hade App Store i juni 425 000 appar. Det innebär att jag har laddat hem 0,02% av de totala antalet appar som finns. Tänk vad många jag har gått miste om…

Just ny har jag 72 appar i min telefon. Tar vi bort de ursprungliga 19 så är det 53 stycken som jag fortfarande tycker är intressanta att ha kvar. Fast när jag sätter mig och gör en genomgång så är det egentligen följande som jag använder:

 • 1Passwords
 • Bilder *
 • Blocket
 • Eniro.se
 • Facebook
 • iPod *
 • Kalkylator *
 • Kamera *
 • Kartor *
 • Klart.se
 • Klocka *
 • Lux DLX 2
 • Mail *
 • Meddelanden *
 • Res i STHLM
 • Safari *
 • ShopShop
 • Telefon *
 • Twitter
 • VinVin
 • Week cal

De som är markerade med stjärna (*) är originalinstallerade. Totalt 21 applikationer varav 10 följer med från början. Jag använder med andra ord 11 stycken appar av 425.000 stycken. Jag är inte först och jag kommer inte vara sist men nu och framöver kommer den stora app-döden om inte de som skall göra en app tänker ut varför användare kommer ladda hem och använda appen. En app som laddas hem och sedan inte används är enligt mitt sätt att se det totalt värdelös.

Fotnot:
Visst använder jag Inställningar och App Store också men jag tycker inte de är ”riktiga” appar, men de är inräknade som ikoner i siffrorna ovan.« Tillbaka

28 juni 2011 |

1 kommentar