business

Facebook håller koll, men vad kostar egentligen ett par Converse?

Anders Tufvesson

Var ute på Facebook häromdagen och fick de här skräddarsydda annonserna.

Whisky, Converse och Navy Seals Team Six. Måste säga att jag inte riktigt vet vad det sista är. Klickade inte heller. Jag är heller inte så sugen på att köpa whisky som jag inte har en aning om hur den smakar. Converse jag precis köpt i New York vilket gjorde mig lite sugen på de två återstående annonserna.

Till exempel Converse från 300 kronor. Det var inte min storlek kan jag trösta er med som köpt i affärer i Sverige för 699 kronor. För dryga femhundringen kunde jag bli lycklig ägare till ett par röda höga Converse. Lite märkligt kan tyckas då motsvarande skor i New York gick att få för 225 kronor. I Amsterdam dör jag var för två veckor sedan kostade de 400 kronor. Är vi svenskar så prisokänsliga att vi betalar 699 kronor för en tygsko med dålig sula? Varför är motsvarande sko i fysisk butik 474 kronor billigare i New York än i Sverige. Det är inte frakt för de tillverkas i Vietnam och Kina.

VARFÖR CONVERSE? Är vi svenskar så dumma att vi betalar fantasipriser för era skor eller finns det en annan förklaring?« Tillbaka

Etiketter:,

26 maj 2011 |

1 kommentar

  1. Kommentar av Andreas den 27 maj 2011 kl: 10:21
    Andreas says:

    Det handlar i grund och botten om marknaden. Sverige ar ett modeland, har ar ett par vita Converse sommarfashion. Tyvarr sa betalar vi det priset i Sverige. Ett par Converse eller Vans kostar har i London 300/350:- ocksa. Se bara vad Diesel gjorde way back, nar man gick fran ett dussinvarumarke till att vara mer fashion; i stort sett genom att gora en prishojning. Samma jeans men med en hogre prislapp.

Tyck till! :)

« Tillbaka