business

Google ändrar – se till att hantera dina domäner korrekt

Victoria Lindblom

I förra veckan meddelade Google att de kommer göra en större förändring i sina algoritmer. Detta kommer påverka drygt en tiondel av alla sökresultat säger några. Förändringen kommer inte synas i vår svenska version av sökmoton än på ett tag – men det är inte långt borta.

Spekulationerna kring vilken typ av förändring det är handlar mest om duplicerat innehåll. Dvs webbplatser där man på olika domäner har exakt samma innehåll. Detta kallas ofta för länkfarmar/content farms och dessa webbplatsers syfte är att öka rankingen på sina eller kunders nyckelord. Dvs en ”fulare variant” av sökmotoroptimering.

Det som är viktigt att tänka på för dig som ärlig, hederlig domänägare är att i Googles kamp att komma åt dessa länkfarmar kan även webbplatser med bra innehåll också råka ut för en degradering i Google.
Det gäller att du som äger många varianter av domäner till din huvuddomän pekar om dessa korrekt, med 301-hantering. Du kan först surfa till dina alternativa domäner en och en och kontrollera att de verkligen switchar över till din huvuddomän direkt, UTAN att du landar på webbplatsen med den alternativa domänen. Gör du däremot det, ja då har du problem och bör åtgärda dem.« Tillbaka

Etiketter:, ,

01 mars 2011 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka