business

Är all PR bra PR? Vad tycker Louis Vuitton?

Anders Tufvesson

Ni har säkert hört det, all pr är bra pr. Det myntades säkert när tidningarna var i papper, BARA! Idag finns allt digitalt och den sociala webben med Twitter i spetsen kan sticka hål på ett varumärke. Just nu är Louis Vuitton i skottgluggen. Dn har en artikel om studenten Nadia Plesner som får böta 200 000 Euro för att hon målat en t-shirt med en bild av deras väskor (eller något som liknar deras grymt fula väskor). Vinsten av försäljningen gick till Darfur. Läs artikeln här i Dn om Louis Vuitton här!

Bloggarna Distuptive har skrivit om Louis Vuitton, bloggen Nakna Sanningen har också skrivit om Louis Vuitton. Jag tror inte att all pr är bra pr längre. För Louis Vuitton kommer de närmaste dagarna bli ”spännande”. Deras svenska pr-byrå kommer få det hett om öronen. Än så länge är de tysta. Men de sitter säkert och lyssnar på Twitter just nu. 😉

Jag gick in och gillade LV´s Facebook-sida (enda sättet att lägga en kommentar). Jag frågade om de var stolta och lade ut en länk till DN översatt med Google Translate. Det tog mindre än 5 minuter så var den borta. Bra varumärkesbygg av LV. Jag har naturligtvis en skärmdump:

Klicka för att få den större.

Här är länken till den översatta artikeln i DN.

Följ på Twitter via #LVgate.

Sedan har bloggen opassande skrivit om Louis Vuitton.
Ännu en blogg som skriver om Louis Vuitton.
Mer bloggat om Louis Vuitton.
En blogg till om Louis Vuitton.
En bloggpost om Louis Vuitton på engelska.« Tillbaka

Etiketter:,

09 mars 2011 |

14 Kommentarer