business

Systembolaget.se och 301:or

Anders Tufvesson

I dagarna har Systembolaget lanserat sin nya webbplats. Ett stort problem med den är att alla gamla länkar till bland annat varukatalogen är ändrade. Ett besök via en sådan gammal länk tar besökaren till startsidan av webbplatsen. Ett problem som bland annan sidan Livetsgoda.se har rapporterat om. Det rapporterar att alla leverantörer som vinimportörer med mera som länkat till sina produkter på systembolaget.se måste göra om alla länkar. Min iPhone-app VinVin där jag kan leta upp ett vin och sedan klicka på lagerstatus har slutat att fungera för den sökningen går ut på Systembolagets webb.

Kort sagt, alla som någon gång har en länk till systembolaget.se måste göra om. Systembolagets presschef Lennart Agén svara med att det har varit en prioriteringsfråga. Han fortsätter att säga att de beklagar men det fanns inte något alternativ eftersom de bytt system. Mitt svar på det är: ”Bullshit!”. När någon byter system är det extra viktigt och bör ligga högt upp på en prioriteringslista att ta hand om gamla sidor och dirigera om dem med 301:or till de nya sidorna. Det går och behöver inte ta speciellt lång tid i förhållande till vad det kostar att ta fram en ny webbplats. Det är bra för besökarna, tjänster som använder systembolaget.se och sökmotorerna. Men tyvärr är det inte prioriterat hos många som byter webbplats att tänka på att göra 301:or.

Men jag måste säga att jag gillar den nya sökfunktionen (väldigt mycket till och med)!« Tillbaka

Etiketter:

25 februari 2011 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka