business

En månad med iPad

Anders Tufvesson

Jag har nu levt med min iPad (OBS Svensksåld – ej import som det står i många av Blockets bilannonser) i snart en månadstid. Och på något sätt fått ett behov, som jag inte visste att jag hade, säkerställt.

Jag är nu övertygad om att vi kommer att läsa dagstidningar på detta sätt framöver. Men kanske behöver det inte betyda död åt papperstidningen helt och hållet, då vi av nostaligiska skäl fortfarande vill ha vår huvudtidning i papper – men däremot vår andra tidning, DI, Computer Sweden etc som iPad-tidning.

Hursomhelst – det som jag också konstaterat är att en klient till kräver ökad ordning på mina filer/dokument. Jag vill förstås kunna ta upp en powerpointpresentation direkt i iPaden men ändå ha den kvar i datorn etc. Och utan att behöva flytta omkring filerna manuellt, maila dem till mig själv etc. Här finns mer att göra infrastrukturmässigt. Sharepoint 2010 är förstås en lösning tillsammans med webDav-protokollet – men det krävs att varje organisation tar ansvar för att skapa denna infrastruktur för framtidens medarbetare och samtidigt beakta säkerhetsaspekten.  Men samtidigt kanske detta just är lösningen/öppningen för fler molntjänster.

Det är med andra ord bara att vänja sig att hitta lösningar på att tillgodose lösningar för detta behov. Och att börja skapa fler iPad-relaterade tjänster.  För att iPad och dess efterföljare är här för att stanna – det är en sak som är säker.

Magnus Henrichson, på ett SJ-tåg i tid mellan Karlstad och Sthlm.« Tillbaka

12 januari 2011 |

3 Kommentarer