business

Matt Mullenweg från WordPress dödsförklarar publiceringssystem!

Anders Tufvesson

IDG.se dödsförklarar Matt Mullenweg från WordPress något som han kallar ”traditionella publiceringssystem”.

Det går bland annat att läsa:

Han är inte nådig i sin dom över de traditionella, kommersiella leverantörerna av publiceringsverktyg, CMS-plattformar.
– De kommer att försvinna, säger han frankt.
– Varför ska ett bolag lägga fem miljoner dollar på ett system när de kan få samma funktionalitet i ett open source-verktyg som WordPress, Drupal eller Joomla?, frågar han sig retoriskt.

Jag blir lite, nej väldigt förvånad över prislappen. Vem betalar 5 miljoner dollar för ett publiceringssystem? Det är ca 33 miljoner svenska kronor. En grundlicens på EpiServer kostar idag 95 000 kronor. Det är viss skillnad. Det du köper är support, något du inte får med ett open source-verktyg.

Missförstå mig inte nu, jag är för open source och tycker att både Drupal och WordPress har sitt användningsområde men att jämföra WordPress och till exempel EpiServer är som att jämföra äpplen och päron anser jag. Du kan bygga webbar med båda men EpiServer ligger så långt före WordPress i funktionalitet och användarvänlighet. Jag förstår att Matt vill skapa rubriker och utmana men någon självdistans måste han ändå ha. Det jag i sak kan hålla med om är att ett CMS för 5 miljoner dollar kanske inte har någon framtid, men hur många sådana finns det?

För övrigt tycker jag att han skulle ändra sitt namn till Mullenweb. Det hade varit humor! Ungefär lika mycket humor som att det här inlägget är skrivet i WordPress. 🙂

Trevlig helg!« Tillbaka

10 december 2010 |

2 Kommentarer