business

Blir du glad över en logotyp eller en länk?

Anders Tufvesson

Episerver har lagt upp ett kundcase här. Somliga kan tycka att detta är häftigt. Själv blir jag lite sur. Inte för att de skriver fint om Skistar och Two, nej det är länkningen i artikeln som är jobbig för mig.

Först finns en länk till EPiServer CMS vilket är helt ok. Men längre ned i texten länkar de direkt till vår partner hos Skistar dvs. AdePrimo (sköter bokningsfunktionen). De får en direktlänk till sin webbplats. Grattis! Sökmotorkraft och trafik…

Längst ned finns en logotyp från Two och en länk till vår sida hos EPiServer. Om besökaren skulle komma på idén att klicka på loggan det vill säga. Vår sida hos EPi är ganska ren när en besökare landar. För att få hela historien måste besökaren klicka på en nästan osynlig länk upp till höger med länktexten ”Visa detaljerad information”. Det finns en länk på sidan till vår webbplats, men den har funnits där länge och ger oss inte någon ny länkkraft.

Här ställer jag åter frågan. Blir du glad du glad över en logotyp eller en länk. Mitt svar är att länken regerar! Enligt vår statistik har vi fått 4 besök hittills från EPiServer idag. Undrar hur många AdePrimo har fått…

Fast på pluskontot idag finns Web Strategy Fundamentals numera att köpa på Amazon.com vilket är väldigt roligt! Bara 21 dollar! Köp en jag har en själv. 😉« Tillbaka

12 november 2010 |

1 kommentar