business

Webben blir mer och mer mobil

Anders Tufvesson

Läste precis en artikel på Aftonbladet.se om Microsoft Windows Phone 7. Deras nya mobila operativsystem. Det står bland annat att Samsung Omnia 7 som är testad är rena blixten jämfört med Iphone 4 och Samsung Galaxy eller Htc Desire med Googles Android under skalet. Helt klart blir plattformarna för smartphones bättre och bättre och vår vilja att använda mobilen till att surfa med har gått från att vara ”när vi måste” till ”det är lättast”. För mig är det lättare att snabbt kolla upp något via telefonen än att gå ut i köket och kolla det på datorn där. Jag märker mer och mer att vi löser problem och frågeställningar direkt när vi är ute. Vi väntar inte längre tills vi kommer hem. När jag skall handla något kontrollerar jag priset via Prisjakts app osv.

Men när vi tittar i statistiken på stora webbplatser är det fortfarande stor övervikt för traditionella datorer, stationära och bärbara men efter sommaren har kurvorna för mobila plattformar ökat många gånger om. Frågan är när vi får se brytpunkten då fler surfar mobilt än via datorn. Låt mig gissa på att vi är där om ca 2-3 år. Men det kan gå fortare.« Tillbaka

27 oktober 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka