business

Ny ekonomi med hjälp av webb och Internet

Anders Tufvesson

Jag fick nyligen ett erbjudande från SJs prioprogram, som  berättade att jag kunde skänka del av mina priokortspoäng till välgörenhet, i detta fall stiftelsen Min Stora dag.

Intressant är detta nya sätt att hantera det som vi förr kallade för pengar. Med IT och webb som stöd kan vi nu starta nya valutor eller kanske snarare ”värderingar”  lätt och smidigt och utan Finansinspektionens godkännande. Det skapar förstås möjligheter till än fler premiebaserade köp.  Och möjligheterna är sannolikt oändliga, så länge det leder till tillväxt och ökad köpkraft.

Men kravet för att detta ska fungera tror jag är väl fungerande kund-extranät för snabb, enkel uppföljning, hantering och användning av våra poäng. Kanske kan jag då en dag sitta och placera mina poäng på valda ställen, trada poäng i olika cyberspel eller växla poäng mellan SAS, Statoil och SJ. Och rentav se en förteckning över mina poäng i mitt internetbankskontor. Och kommer då fysiska pengar att förlora alltmer i värde?

//Magnus« Tillbaka

Etiketter:

07 oktober 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka