business

Reklamen du minns

Sofia Håkansson

Just nu kör resebolagen stenhårt med tv-reklam för att locka oss att satsa på solresor i vinter. I regel skiljer sig inte reklamsnuttarna speciellt mycket åt; en liten glad musiksnutt i bakgrunden, glada människor som slänger sig ut i havet eller hotellpoolen och payoff som ”dagarna du minns”, ”bo bättre” och ”välkommen till friheten”. Själv är jag ingen slavisk följeslagare av reklamfilmer utan byter hellre kanal när det är dags för reklam. Tills nu…

I ett pressmeddelande 27/8 från Fritidsresor skriver Fritidsresor att deras försäljning av resor till Thailand har ökat med 36 % sedan de började visa sin senaste reklamfilm (jämfört med samma period föregående år). Jag ska ärligt säga att den är bra, för till och med en tv-reklamtrött person som jag byter INTE längre kanal när Fritidsresors tv-reklam visas. Svaret är enkelt: Mads Mikkelsen.

Genom att lägga till en liten detalj i sin vanliga repertoar i reklamfilmen har Fritidsresor ökat sin reseförsäljning till Thailand och förmodligen inom kort tjänat igen hela reklaminvesteringen. Dessutom har de skapat en rejäl snackis runtom i sociala medier, vilket är oerhört viktigt i dagens mediebrus.

Jag tycker att det ska bli spännande att se vad konkurrenterna svarar med framöver. Kanske Alexander Skarsgård på skidsemester i Sälen i vinter?« Tillbaka

Etiketter:,

03 september 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka