business

Landa besökaren på rätt sida på din webbplats

Victoria Lindblom

Jag ser det gång på gång och jag drabbas också av det gång på gång. Företag som betalar för att finnas med i den sponsrade delen av sökmotorerna, men som inte alls utnyttjar kraften i att få besökaren att hitta precis det den letar efter – på ett enda klick.

I helgen satt jag och letade efter mer ingående information om ett resmål som jag ska åka till. Jag googlade resmålet och en mängd betalda länkar dök upp och däribland Solresor.
Annonsen sa ”Solresor – Semester 2010. Passa på att njuta av våra specialkomponerade familjepriser”. Jag klickade på länken och förväntade mig såklart att hamna direkt på mitt resmål, som ju faktiskt var det jag googlade på.

Men icke… Jag hamnade på startsidan… Varför inte låta mig direkt komma till resmålet?
Detta är ett dåligt exempel på hur man använder internetmarknadsföring. Troligtvis har man när annonsen skapades valt att använda samma annons till alla sina resmål, eftersom annonstexten inte innehåller specifikt mitt resmål.

Ett skolboksexempel är istället Reseguiden.se som vid ett test med sökning på t ex ”Prag” ger mig en annons som säger ”Resor till Prag – Hitta resor till Prag. Jämför priser från hundratals resesajter”. Detta klick landar mig direkt på sidan om Prag på Reseguiden.se. Här har man tänkt på mig som besökare och pekar in mig på exakt den sidan som handlar om det jag sökt på.
Detta är ett bra exempel på hur man använder internetmarknadsföring.« Tillbaka

Etiketter:,

01 september 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka