business

En möjlig lösning på att iPhone 3G är långsam efter uppgradering till iOS4

Anders Tufvesson

När jag innan semestern uppdaterade min iPhone till iOS4 gick jag ifrån en användarvänlig och användbar iPhone till en seg och näst intill oanvändbar mobiltelefon. Många gånger under min ledighet har jag varit nära att kasta telefonen in i väggen. Min första tanke var att försöka gå tillbaka till version 3 av operativsystemet men det visade sig vara allt annat än enkelt när jag försökte Googla på hur det går till. Apple har själva inte någon funktion för det och jag kände att det inte skulle vara en väg för mig. Men så hittade jag den här bloggposten och helt plötsligt var min iPhone ganska snabb igen! Här kommer de enkla stegen på svenska hur du gör din iPhone 3G med iOS4 snabbare:

 1. Stäng av Spotlight-sökningen: Gå till inställningar | Allmänt | Hemknapp | Spotlight-sökning och kryssa bort alla val.
 2. Starta om din iPhone genom att stänga av den och sedan starta den som vanligt.
 3. Sätt sedan på Spotlight igen. Här var jag lite försiktig och valde bara Kontakter, Anteckningar och Brev.

 Än så länge upplever jag att min iPhone 3G är lika snabb som före iOS4 men det var inte länge sedan jag stägde av och satte på Spotlight. Hoppas att det fungerar för er också. Tydligen kommer version 4.1 att ytterliggare hantera farten på en gammal iPhone 3G, allt enligt thenextweb.com.« Tillbaka

Etiketter:,

02 augusti 2010 |

6 Kommentarer

 1. Kommentar av Dave Kawalec den 02 augusti 2010 kl: 13:00
  Dave Kawalec says:

  Hello, Anders. I’m glad that my post was helpful to you. Thank you for helping spread the word about this fix to your readers!

  Från Google Översätt:
  Hej, Anders. Jag är glad att mitt inlägg var till hjälp för dig. Tack för att du hjälper sprida ordet om denna korrigering till dina läsare!

 2. Tweets that mention En möjlig lösning på att iPhone 3G är långsam efter uppgradering till iOS4 « Business by web -- Topsy.com says:

  […] This post was mentioned on Twitter by svartling, Anders Tufvesson. Anders Tufvesson said: Snabbare iPhone 3G efter uppdatering till iOS4: http://bit.ly/bq0XML […]

 3. Kommentar av Sara den 11 augusti 2010 kl: 16:45
  Sara says:

  Kanon! Hjälpte mig. Blev inte riktigt lika snabb som förut en nästan.

 4. Kommentar av Sandra Ekman den 16 augusti 2010 kl: 7:31
  Sandra Ekman says:

  Anders. Grymt bra tips. Ska genast testa!

 5. Kommentar av Mattias Norell den 20 augusti 2010 kl: 18:55
  Mattias Norell says:

  Riktigt smidigt men hjälpte tyvärr inte min iPhone att bli sig själv igen.

  Om man tröttnar helt på segheten kan man nedgradera tillbaka till 3.1.2 – om än med lite krångel – om man följer den här beskrivningen: http://blog.mattiasnorell.com/2010/08/13/nedgradera-en-iphone-3g-fran-ios4-till-3-1-3/

  Jag hoppas att Apple ser allvarligt på det här, att folk hellre använder äldre versioner av deras operativsystem än uppdaterar, och löser problemet och ger iOS4 som det ska vara även till oss 3G-användare.

 6. Kommentar av Helena Bergström den 26 augusti 2010 kl: 9:29
  Helena Bergström says:

  Tack för tipset, nu fungerar min också som den ska igen!

Tyck till! :)

« Tillbaka