business

En stilla undran i valtider…

Anders Tufvesson

Ligger här hemma nedbäddad i sängen. Jag sover, läser och mejlar omvartannat i väntan på att förkylningen och febern skall ge med sig. Självklart läser man ju en del om det stundande riksdagsvalet som närmar sig och det slår mig att jag faktiskt är på Sardinien då – inget dåligt val men det innebär ju att jag inte kan rösta på vanligt sätt.  Poströsta säger nog de flesta men jag säger webbrösta. Men si det går inte !  

Eftersom jag ligger sjuk så är det legitimt att gnälla och jag är dessutom man vilket tillåter mig också att toppa med lite extra gnäll. Vad gjorde jag när jag kom på att jag ville rösta på webben – jo självklart googlade jag på ”riksdagsval rösta internet”  och konstaterade ganska snart att det kunde jag glömma. Däremot kunde jag läsa att i Estland så kunde man rösta i EU valet på webben nu senast.

Är det inte ganska pinsamt att Sverige som utmålar sig som en ledande IT nation inte kan ordna så att det går att rösta via webben. Dels är det en demokratifråga men också en imagefråga för Sverige som nation. Kan man betala sina räkningar, deklarera och betala via kort så borde man väl kunna rösta via webben.

Tack för kaffet
Henrik« Tillbaka

24 augusti 2010 |

2 Kommentarer