business

Är vi beredda att betala för innehåll?

Anders Tufvesson

Du kan nå extramaterialet på aftonbladet.se, deras så kallade plus-tjänst, för 29 kronor i månaden. Hur många har betalt det? När jag ställer frågan under de olika föreläsningar jag gör, är svaret väldigt få. Men tänk om allt innehåll på aftonbladet.se låg bakom inloggning. Skulle du betala 29 kronor i månaden då? Eller skulle du tycka att det var värt 200 kronor i månaden? En tidning som tagit steget är The Times i Storbritannien.

Allt innehåll ligger bakom betalningsspärr. 1 pund per dag vid sporadisk läsning eller 2 pund per vecka efter en provperiod på 30 dagar med 1 pund per dag. Det innebär en månadskostnad på ca 50 kronor. Fortfarande inte mycket pengar men det finns många alternativ i Storbritannien. D.v.s. många nyhets-sajter som inte tar betalt. Vad skulle hända om Aftonbladet lade allt innehåll bakom lås och lät besökaren betala 50 kronor i månaden? Frågan är om alternativen som expressen.se och dn.se räcker för att inte hoppa på en webbprenumeration hos Aftonbladet? För mig är svaret tveksamt, dvs. tveksamt om jag skulle betala. Fast det är hårfint. Som jag förstår det kommer det fortfarande finnas banners på The Times. Om det vore frågan om att reklamfritt använda aftonbladet.se så skulle jag nog tänka mig att betala men inte annars. Det skall bli spännande att följa The Times och se vad som händer.« Tillbaka

09 augusti 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka