business

Yrkesmän för och emot webben

Anders Tufvesson

Facebook är ett märkligt fenomen. Dels så ska man utan omständigheter vara med, det var det enda jag fick höra när jag en gång gått ur, inte om jag var med utan varför jag inte var med. Valet var enkelt på den tiden, ville inte att vissa människor kunde hitta mig hur lätt som helst. Numer är jag tryggare i mig själv och min relation till webben.

För det flesta har det inte undgått att min bättre hälft blivit en yrkesman i uniform, det har blivit välkänt på min blogg,  Facebook,  Twitter, Picasaweb, LinkedIn och andra platser som jag befinner mig på och inte bara från min linje av sociala medier.

I sin start efter examen i Blåhallen blev Anders informerad att han bör, liksom alla andra kollegor, offentliggöra sitt yrke med försiktighet på webben. Anders uttryckte ett exempel till mig då han kan möta faran i vitögat med ”Hej Anders, hur mår fruga och barnen?”. De faror som verkligen vill komma åt Anders längre fram i yrkeslivet, vilket jag innerligt hoppas aldrig sker, kommer ändå finna honom och hans utsatta familj och vänner med eller utan Facebook eller andra sociala medier. Men för att inte ge dem kakor på fatet så bör Anders, liksom jag och hans närmaste, behandla ämnet lite försiktigare.

Detta är för mig är intressant. Jag är ganska ”offentlig” på webben numer, söker man på mitt namn är jag som första träff (vilket jag borde ta vara på men inte gjort så ber om ursäkt för min gamle webbplats). Vid ett tillfälle kunde man söka på ”Sundstatjärn” och hittade Soias fotoalbum. Träffarna man gör som spåras till mig är flera, och Anders är en av dem. Det är oundvikligt att jag i mitt yrke ska synas och höras på webben på flera sätt i sociala medier och annat, för det är det jag jobbar med. Vara i framkant med nya objekt på webben som kan vara viktigt för marknadsföringen och informationen för mig, företaget och våra kunder. Anders träffar på sökningar är dock mindre, men finner man Anders på Facebook och därefter ”In a Relationship with…” så är hans familj rätt utsatta, framför allt han själv.

Detta ger ju ett mindre moment22 mellan mitt yrke och Anders yrke. Hur långt får man sträcka sig på webben som jag eller som han? Bör jag stänga av all min personlig media och bara rikta mig angående mitt arbete, eller kan jag fortsätta utan att känna mig eller min familj hotad om 10år? Bör bloggen stängas ner, eller ska jag bara radera tidigare inlägg angående hans yrke? Begränsningar finns, det finns inget allt eller inget här, men hursomhelst så finns jag därute och då även min Anders.

Facebook är iallafall behandlat med försiktigt. ”In a relationship”.« Tillbaka

23 juni 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka