business

Tillgänglighet på webben – varför är det viktigt?

Anders Tufvesson

Vad innebär ”tillgänglighet på webben” för dig?

Att exempelvis ge blinda och synskadade möjlighet att ta till sig webbplatsens texter, se till att rörelsehindrade kan navigera på webbplatsen på ett effektivt sätt, att möjliggöra tabbning genom formulär och rubriker, lättlästa texter, tydlig rubriksättning och att se till att användaren kan förstora webbplatsen och/eller texten. Detta känner nog de flesta som arbetar med webbplatser igen numera, vilket i sammanhanget känns väldigt tillfredsställande. När jag började med att arbeta professionellt med tillgänglighet på webbplatser 2001 var förståelsen låg, minst sagt.

What’s in it for me?

Men handlar det då bara om detta? Denna typ av tillgänglighet är självklart viktigt, men är inte alltid de argument och den trigger som får ditt företag att ta det medvetna steget som en tillgänglighetsstrategi innebär. För att ett företag, som självklart har en ”what’s in it for me”-attityd, ska inse de möjligheter och den affärsnytta som en tillgänglig webbplats för med sig krävs det andra motivationshöjande faktorer.

Om tillgänglighetsbegreppet istället får vara loket i en process där det handlar att ändra synen på webbutveckling och där vinsterna är långt fler än de flesta även inom tillgänglighetssfären kan tänka sig:

  • Framtidssäkring
  • Snabbare utveckling
  • Mer snabbladdad webbplats
  • Effektivare förvaltning
  • Effektiv sökmotoroptimering
  • Leverantörsoberoende
  • Tydligare och mer användbar webbplats

Av bara farten hjälper vi ALLA som vill ta del av din information på din webbplats. Funktionshindrad eller ej. Kan det bli bättre?

Lär dig mer!

Är du intresserad av att lära dig mer om HUR ditt företag kan dra nytta av tillgänglighetsprinciperna på din webbplats, så håller jag kostnadsfritt seminarium i Karlstad och Stockholm den 18 och 19 maj. Anmäl dig på http://www.two.se/om-two/kommande-seminarier.asp.« Tillbaka

Etiketter:

07 maj 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka