business

Diaspora – framtidens sociala nätverk?

Anders Tufvesson

Fyra unga herrar blev under en föreläsning inspirerade till ett projekt som i april blev en verklighet. Vad man siktar mot är att skapa ett decentraliserat, öppet alternativ till jätten Facebook. Du ska inte vara beroende av en tredje part, en hubb, som hanterar informationen och skickar den vidare till dina vänner, en tredje part som också äger informationen. Med Diaspora är det du som äger och kontrollerar all den informationen som du lägger ut och delar med dig av.

Projektet lades ut på Kickstarter, en webbplats som hjälper olika projekt att hitta finansiellt stöd, med målet att få ihop $10 000 innan projektet skulle dra igång. I skrivande stund har de lyckats samla ihop över $170 000 för projektet som planeras komma i sin första version i september.

På webbplatsen http://www.joindiaspora.com/ hittar du mer information.

Diaspora: Personally Controlled, Do-It-All, Distributed Open-Source Social Network from daniel grippi on Vimeo.« Tillbaka

18 maj 2010 |

1 kommentar