business

Mobilitet ställer krav!

Anders Tufvesson

För mindre än 10 år sedan minns jag har jag efter kundbesök i Sthlm sprang upp på min dåvarande arbetsplats Sthlmskontor för att ”replikera mailen” och kunna läsa den lokalt på tåget. Svaren skickades sedan när jag kom hem och anslöt mig till ISDN-routern.

Idag sitter vi uppkopplade med våra mobiltelefoner mobiler här, där och när vi önskar. Men det är främst bara mailen vi läser i mobilen. Det är inte rss-nyheter från intranätet, vi har inte full tillgång till våra interna system för rumsbokning eller tidsredovisning och inte helelr till våra fileservrar med dokument.

Jag är övertygad om att de nya padsen till stor del kommer att ersätta både den bärbara datorn och våra kollegieblock. Men det ställer krav på att våra intranät, dokumenthanteringssystem och även affärssystem är nåbara via webben och för mobila användare från enkla klienter.

Då får vi också den fulla effekten av att kunna arbeta och dela information där vi är. Men oavsett var.

Och då kanske äntligen gammaldags ouf-of-office svar såsom ”jag är på tjänsteresa i tre dagar och läser inte mail under tiden” kommer att försvinna!« Tillbaka

15 april 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka