business

Massavhopp från företag med föråldrade intranät

Anders Tufvesson

Analysföretaget Gartner har nyligen presenterat en rapport där det visar sig att en allt vanligare orsak till uppsägningar på europeiska företag är att ett föråldrat intranät. Medarbetarna blir bromsade i sin utveckling och tvingas använda både sin egen dator eller mailbox för att lagra dokument som de i själva verket skulle vilja dela med andra. De känner också av en stor brist på delaktighet och engagemang vilket leder till avhoppen. Avhoppen väntas öka markant varje år framöver såvda denna misskötsel fortsätter.

Från rapporten

”- Det är de nykunderna som är vinnarna,  Moderna och snygga webbplatser riktas direkt mot dem – medan vi medarbetare får hålla oss med äldre webblösningar som inte stöttar oss i vårt behov av ett effektivt samarbete och kommunikation”, säger en anonym medarbetare på ett större svenskt företag.

Vidare spår Gartner att samma sak kan hända från befintliga kunder, om de inte får extranätlösningar där de kan samarbete med sin leverantör. Även detta är saxat från rapporten:  ”- Vi dränks i e-post idag och företag som inte erbjuder ett extranät för samarbete och kommunikation är helt enkelt ingen leverantör att räkna med”, säger en inköpschef på ett multinationellt företag som redan börjat ställa dessa krav vid sina upphandlingar.« Tillbaka

01 april 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka