business

Kan flygstoppet utveckla möten mha IT?

Anders Tufvesson

Tusentals människor sitter fast runt om i världen pga det stoppade flyget. Det är så klart olyckligt och jag lider med dessa människor. Och sannolikt kommer vi fortsätta att resa fysiskt även i fortsättningen och även med flyg.

Men kanske har det blivit för lätt. En resa med flyg mellan Sthlm och London tar 2,5 timma ca – medans samma resa tar 2 dygn med ett marknära alternativ. Dvs 20 gånger så lång tid.

Min fundering och fråga blir då om flyget gjort oss bekväma. Det är enkelt att resa kors och tvärs över jordklotet. Och har det därmed hämmat våra försök att mötas och samarbeta via alla de collaboration-verktyg som finns att tillgå och likaså instant messaging/videokonferens-verktyg?  Kanske kan flygstoppet göra att det våras än mer för elektroniska möten och få många företag att bygga upp infrastruktur för detta.

Vi kommer alltid ha behov av att träffas fysiskt och det är viktigt. Men personligen tror jag mycket handlar om vilja, mognad och kompetens vad gäller att mötas med IT-som stöd. Låt oss gå vidare och prova detta än mer nu framöver! Både IBM, Google och Microsoft bjuder på goda alternativ här, antingen att drifta själv eller inom ramen för molnet.

//Magnus« Tillbaka

18 april 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka