business

Digitala möten i askans spår!

Anders Tufvesson

Ashes to ashes, dust to dust…. – nja vi skall väl inte begrava eller underskatta det personliga mötet. Det vore att gå lite väl långt men aska är ju ett aktuellt tema för dagen och jag sällar mig nu också till den skaran.

Jag undrar vad detta flygstopp betyder för Tandberg Vision som numera är del av Cisco. Tandberg Vision utvecklar utrustning för högkvalitativa videokonferenser. Vi snackar inte webbkamera och projektor utan riktigt bra kvalitet med hög närvarokänsla – jag vet för jag har varit på deras HQ och sett den – man blir impad!!

Självklart är ju flygstoppet trist och har en massa negativa konsekvenser men det finns uppsidor med även sådant som är negativt och som innebär en förändring. Förändringen ligger i detta fall att man måste hitta alternativa vägar till att träffas och genomföra affärer – kort sagt ”the show must go on” . På Bloomberg kunde man läsa följande artikel om hur telekombolagen upplevt det som inträffat på Island.

När väl askan har lagt sig och flygtrafiken kommit igång kommer säkert det mesta återgå till det normala. Dock så är jag övertygad om att en del kommer att ha ändrat sina vanor på mer permanent basis. De har funnit alternativa vägar för att träffas och här tror jag att videomötet kommer att ha tagit marknad. Detta i sin tur innebär vinster i miljö, tid och effektivitet.

Dock så tror jag att det digitala mötet kan bli ännu bättre i framtiden med en högre grad av integration med andra system. Jag tror också att 3D tekniken kommer att betyda mycket dess marknadsutveckling. Vi har en spännande utveckling inom de närmaste åren på detta område där vi bara ser början nu. Och jag tror att inom detta område så gäller det som i många andra områden att man tenderar att överskatta en tekniks möjligheter på kort sikt men underskatta den på lång sikt. Alla som var med i e-handels rejset 1999-2000 kommer ihåg vad som hände då och ett par år senare men  titta hur det ser ut idag!

Kris leder alltid till förändring och ofta till det bättre!« Tillbaka

21 april 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka