business

Twitter och hashtaggar

Anders Tufvesson

Är Twitter på väg att explodera eller är kulmen nådd? Det är frågan som jag har fått den sista tiden. Idag har Twitter ca 100 000 medlemmar i Sverige. Facebook har ca 3 300 000 varav kanske två tredjedelar (?) är aktiva. Logiskt sett borde alla kraft alltså läggas på Facebook, eller? Jag tror att Twitter kommer att vinna mark den närmaste tiden, men det gäller att det blir en kritisk massa av användare annars dör Twitter en säker död i Sverige.

Det finns många fördelar med Twitter som Facebook inte har i dagsläget. En av dem är hashtagen. Med en hashtag kan användarna märka (tagga) ett meddelande. Genom att exempelvis skriva #businessbyweb i ett twitterinlägg märks inlägget och det går sedan att söka på #businessbyweb i Twitter. Alla som använder den hashtaggen sedan landar i det flödet. På så vis kan flera twittrare samlas om ett ämne under en längre eller begränsad tid. I går kväll gick den årliga Guldvargengalan i Karlstad och kvällens hash-tagg var: #guldvargen. 🙂« Tillbaka

Etiketter:,

13 mars 2010 |

0 Kommentar

   Inga kommentarer än... Bli den första!

Tyck till! :)

« Tillbaka