business

Vad du skall tänka på när du e-handlar (del 4)

Anders Tufvesson

I Sverige finns det massor av bokningsportaler för resor. I tre tidigare blogginlägg har vi tagit upp e-handel i allmänhet och bokning av resor i synnerhet. Här hittar du del 1,  del 2 och del3. När jag började granska reseportaler sökte jag på ord som har med resor och resebyråer att göra och plockade den vägen ut dessa:

  • Travelstart
  • Seat24
  • Travelpartner
  • Flygvaruhuset
  • Budjet.se
  • Easyticket.se
  • Ticket
  • Resia

Frågan är vem som ligger bakom de här sajterna? Seat24 har enligt webbplatsen allabolag.se en VD som heter Ralph Martin Axelsson och ett moderbolag som heter European Travel Interactive AB. Ralph Martin Axelsson (låt oss kalla honom Martin Axelsson) är inblandad i 14 bolag enligt Allabolag.se. Bolag som: Scanworld Travelpartner AB och Travelstart Skandinavia AB. Med andra ord så är Seat24, Travelpartner och Travelstart inom samma koncern. Flygvaruhuset är en bifirma till SRG Online som har en VD som heter Martin Axelsson. Budjet.se är ett varumärke som ägs av Scanworld Travelpartner AB.

Easyticket.se, Ticket och Resia har andra ägarbilder. Av de åtta bolag jag valt att granska är fem från samma koncern med samma kundtjänst. Jag har bara några frågor som avslutning: Hur kan den kundtjänsten hinna med? Hur kan de ge sina kunder en bra service? När allt fungerar är det bra portaler med bra funktion, men när det inte fungerar då blir det ett sämre betyg!

I nästa del skall vi titta på vad som egentligen händer när du bokar en resa med Travelstart.« Tillbaka

10 maj 2011 |

5 Kommentarer