business

Vad du skall tänka på när du e-handlar (del 4)

Anders Tufvesson

I Sverige finns det massor av bokningsportaler för resor. I tre tidigare blogginlägg har vi tagit upp e-handel i allmänhet och bokning av resor i synnerhet. Här hittar du del 1,  del 2 och del3. När jag började granska reseportaler sökte jag på ord som har med resor och resebyråer att göra och plockade den vägen ut dessa:

 • Travelstart
 • Seat24
 • Travelpartner
 • Flygvaruhuset
 • Budjet.se
 • Easyticket.se
 • Ticket
 • Resia

Frågan är vem som ligger bakom de här sajterna? Seat24 har enligt webbplatsen allabolag.se en VD som heter Ralph Martin Axelsson och ett moderbolag som heter European Travel Interactive AB. Ralph Martin Axelsson (låt oss kalla honom Martin Axelsson) är inblandad i 14 bolag enligt Allabolag.se. Bolag som: Scanworld Travelpartner AB och Travelstart Skandinavia AB. Med andra ord så är Seat24, Travelpartner och Travelstart inom samma koncern. Flygvaruhuset är en bifirma till SRG Online som har en VD som heter Martin Axelsson. Budjet.se är ett varumärke som ägs av Scanworld Travelpartner AB.

Easyticket.se, Ticket och Resia har andra ägarbilder. Av de åtta bolag jag valt att granska är fem från samma koncern med samma kundtjänst. Jag har bara några frågor som avslutning: Hur kan den kundtjänsten hinna med? Hur kan de ge sina kunder en bra service? När allt fungerar är det bra portaler med bra funktion, men när det inte fungerar då blir det ett sämre betyg!

I nästa del skall vi titta på vad som egentligen händer när du bokar en resa med Travelstart.« Tillbaka

10 maj 2011 |

5 Kommentarer

 1. Kommentar av Dragon den 23 augusti 2016 kl: 6:14
  Dragon says:

  Yours is a clever way of thniikng about it.

 2. Kommentar av http://siteinsider.us/catly.us den 10 oktober 2016 kl: 3:00
  http://siteinsider.us/catly.us says:

  What a very timely reminder for me since I think I inadvertently made myself a foot sandwich recently. I was truly coming from a place of love and not judgement, but it was still seen as “rocking the boat”. That’s their stuff. How I chose to relay my message is mine, and in hindsight, maybe in that particular scenario it would have been better for me to not say anything at all. Thank you for the great reminder!

 3. Kommentar av kreditkarte verloren schaden den 19 oktober 2016 kl: 17:25
  kreditkarte verloren schaden says:

  I’m just studying the ferry schedule. I’m to arrive in Anacortes 12:15 correct? (I know I wrote it down somewhere) The next is 2:45 and comes from Victoria so I’d have to go through customs. I’d prefer to avoid that one.Babu I don’t think I can get to Port Townsend for a day trip. It would be 2 ferry rides and a streach of road without a car each way. Though I agree PT is very charming.It is slightly misleading to call this a Seattle Meet-Up – Seattle is to Friday Harbor as Boston is to some little Island in Maine.

 4. Kommentar av kredit sofort geld den 07 februari 2017 kl: 17:20
  kredit sofort geld says:

  Un vecchio collega di lavoro diceva spesso che per mantenere tutto questo apparato di gente bazzica intorno le cose agricole, le galline dovevano fare due uova al giorno, le viti tre vendemmie l’anno.

 5. Kommentar av http://www.loboheights.com/ den 15 februari 2017 kl: 18:13
  http://www.loboheights.com/ says:

  Hey Francoise – bin ganz happy dass ich von deinem Abenteuer mitbekommen habe und finde es toll dass du soviel Mut hast!!! Kannst du dich noch an deine alte Freundin Sourabh erinnern??? Alles Liebe – von meiner eigenen ”Pilgerreise” – Sourabh

Tyck till! :)

« Tillbaka