business

Skydd mot hackat Facebook-konto

Anders Tufvesson

Vi börjar veckan med ett lite Facebook-tips som är värt att upprepas hur många gånger som helst.

Vi ser det gång efter gång. En vän i Facebook-flödet lägger ut någon märkligt länk med tvivelaktigt innehåll. Ofta är det ganska enkelt att se att det är någon som hackat kontot för inlägget bryter helt med vad din vän normalt publicerar. Ibland kan det vara svårare och ett klick på länken kan innebära väldigt otrevlig saker för din dator.

Nu har Facebook ökat kontosäkerheten. Gå in under Konto > kontoinställningar och stega ner till:

Här sätter du att du måste logga in på ditt konto via https, vilket gör det betydligt svårare att komma åt dina kontouppgifter. Du kan också få ett e-postbrev om någon loggar in på ditt konto från en ny dator (läs webbläsare).Båda är bra funktioner som hindrar försök till att hacka ditt Facebook-konto. Fast det hindrar inte möjligheterna till Facerape om du lämnar ditt konto inloggat när du lämnar datorn hemma eller på jobbet. 🙂« Tillbaka

Etiketter:

28 februari 2011 |

2 Kommentarer