business

Nya funktioner i Facebook-sidor

Anders Tufvesson

I går kväll lanserade Facebook nyheter i sina sidor. En stor nyhet är möjligheten att få e-post när någon skriver i din logg. Något du tidigare behövde tredjepartsprodukter som HyperAlerts eller liknande för. Du kan också välja om det är du som Administratör som publicerar en sida eller om det är sidan. Inställningarna ser ut så här:

En annan bra sak är att det går att byta kategori på en sida. Förut var det något som du gjorde när du skapade sidan. Så för Webbstrategiboken kunde jag nu byta till Books & Magazines och Bok. Lite svengelska, men det får vi leva med.

Det finns också möjlighet att välja vilka sidor som din sida gillar, dvs. via knappen ”Add Featured Likes” nedan visas en lista med möjlighet att kryssa i de som du vill visa först.

Det finns också möjlighet att visa upp administratörerna på sidan via ”Add Featured Page Owners”

En annan nyhet är att det går att blockera fula ord i inlägg via en blockeringslista där du skriver in ord du inte vill ha med i inlägg. När ett inlägg har ett sådant ord hamnar det i skräpposten. Det går också att göra ett generellt val via ”Blockering för svordomar”. Ingen, medel eller stark är valen som finns. Det framgår inte vilka ord som ingår i de olika valen.

Som sidägare måste du göra ett aktivt val om du vill ha de nya funktionerna via http://www.facebook.com/pages/status

Förut såg Webbstrategiboken ut så här:

Ny ser den ut så här:

Det finns säkert något mer somär nytt. Kommentera gärna om jag missat något.« Tillbaka

Etiketter:

11 februari 2011 |

5 Kommentarer