business

Nya funktioner i Facebook-sidor

Anders Tufvesson

I går kväll lanserade Facebook nyheter i sina sidor. En stor nyhet är möjligheten att få e-post när någon skriver i din logg. Något du tidigare behövde tredjepartsprodukter som HyperAlerts eller liknande för. Du kan också välja om det är du som Administratör som publicerar en sida eller om det är sidan. Inställningarna ser ut så här:

En annan bra sak är att det går att byta kategori på en sida. Förut var det något som du gjorde när du skapade sidan. Så för Webbstrategiboken kunde jag nu byta till Books & Magazines och Bok. Lite svengelska, men det får vi leva med.

Det finns också möjlighet att välja vilka sidor som din sida gillar, dvs. via knappen ”Add Featured Likes” nedan visas en lista med möjlighet att kryssa i de som du vill visa först.

Det finns också möjlighet att visa upp administratörerna på sidan via ”Add Featured Page Owners”

En annan nyhet är att det går att blockera fula ord i inlägg via en blockeringslista där du skriver in ord du inte vill ha med i inlägg. När ett inlägg har ett sådant ord hamnar det i skräpposten. Det går också att göra ett generellt val via ”Blockering för svordomar”. Ingen, medel eller stark är valen som finns. Det framgår inte vilka ord som ingår i de olika valen.

Som sidägare måste du göra ett aktivt val om du vill ha de nya funktionerna via http://www.facebook.com/pages/status

Förut såg Webbstrategiboken ut så här:

Ny ser den ut så här:

Det finns säkert något mer somär nytt. Kommentera gärna om jag missat något.« Tillbaka

Etiketter:

11 februari 2011 |

5 Kommentarer

 1. Tweets that mention Nya funktioner i Facebook-sidor « Business by web -- Topsy.com says:

  […] This post was mentioned on Twitter by Mats Adamczak, Karl Petter Hjelmer, Mats Adamczak, Simon Wall, Anders Tufvesson and others. Anders Tufvesson said: Förändringar i Facebooksidor. En liten sammanställning. Vad har jag missat? http://bit.ly/ex8Rc8 […]

 2. Kommentar av Anna den 22 februari 2011 kl: 11:21
  Anna says:

  En fråga angående Facebook-sidor:
  Hur gör man för att Facebook-sidan (som man är administratör för) ska hamna bland t.ex. ”Sport – favoritlag” och synas med en liten bild, istället för att hamna bland ”Aktiviteter & intressen – annat” och enbart vara en textlänk, när någon gillar sidan.

 3. Kommentar av Anders Tufvesson den 23 februari 2011 kl: 7:31
  Anders Tufvesson says:

  Konvertera till nya formatet. Gå in under Allmän information i redigeringsläget. Längst upp går det att ändra kategori.

  Ps. Skulle aldrig använda en epost från kommentarer för att skicka reklam. 🙂

 4. Kommentar av Eva den 17 juni 2011 kl: 10:16
  Eva says:

  Försöker ändra kategori på en företagssida som jag administrerar men det slår inte igenom. Vet du om det är en funktion som inte fungerar längre?

 5. Kommentar av Anders Tufvesson den 17 juni 2011 kl: 10:26
  Anders Tufvesson says:

  Om du menar det val som finns under Allmän information och droplistorna efter Kategori så skall det gå att ändra. Men du måste kanske logga in via sidans konto och inte via ditt?

Tyck till! :)

« Tillbaka