business

Dyslexi, analfabet och hippopotomonstrosesquippedaliofobi

Anders Tufvesson

Jag är inte världen bästa på att stava. Trots det har jag lyckats få ihop en bok som har kommit ut på svenska och engelska. Det är Webbstrategiboken och Web Strategy Fundamentals. Fast i ärlighetens namn är jag lite dyslexisk och har gott om folk runt mig som kan stava.

Men idag funderade jag lite på ordet dyslexi. Det är nästan omöjligt att stava. Är inte det lite taskigt? Ingen som lider av det kan stava till eländet. Twittrade lite om det idag och fick ett DM från jourhavande reporter på NWT. Han/hon gjorde mig uppmärksam på ordet hippopotomonstrosesquippedaliofobi. Hade aldrig hört det förut. Vet ni vad det är? Det är fobin för långa ord. På Norska Wikipedia finns det men inte på svenska. Kan detta verkligen var riktigt. Vad vet jag?

Till sist kan jag konstatera att när det gäller ordet analfabet har trolgen min kompis pappa rekordet. Inte för att han inte kan läsa och skriva utan för att han hade gjort ett korsord och fick inte ihop det. När min kompis skulle hjälpa till såg han att pappan skrivit till frågan: Kan inte läsa och stava: anfalbet.

Over and out! Stava lugnt i trafiken!« Tillbaka

04 december 2010 |

1 kommentar