business

Vinnare i Episerver Awards 2010

Anders Tufvesson

Den här bloggen handlar om affärsnytta och fantasi på internet. När vi startade den så kom vi överens om att det inte skulle bli en marknadsföringskanal för Two. Mina damer och herrar, DET SKITER JAG I! För igår bjöd Episerver in till Episerver Awards och Two var nominerad i klassen ”Bästa webb riktad till konsumenter (B2C)” med vår kund Skistar. Jag satt på en teater i Karlstad (ja, jag hade ”glömt” stänga av mobilen) och följde prisutdelningen på Twitter. Som de brukas i prisutdelningar sparade Episerver det största priset till sist (här kanske jag inte är helt ödmjuk…). Först kom prisutdelningen för ”Bästa innovation”, ”Bästa intranät”, ”Bästa webb offentlig sektor” och ”Bästa webb riktad till företag och organisationer (B2B)”.

I klassen för ”Bästa webb riktad till konsumenter” fanns:

Skistar (av Two med bokningsmotor från AdePrimo)

Tre (Isotop/Deasign)

Västsvenska Turistrådet (M2B)

Östgötatrafiken (Sogeti)

När pausen på min teater nästan var slut och min fru petade mig i sidan att jag var tvungen att lägga bort telefonen kom tweeten från jurymedlemmen Pierre Du Rietz med vinnaren:

Jag (och mina kollegor på Two) har långsiktigt jobbat tillsammans för att Skistars webbplatser skall bli ett ställe att inspireras och sedan boka en upplevelse på. Tillsammans med AdePrimo som sköter det otroligt komplexa bokningssystemet har vi nått långt och lyckats skapa en webbplats som har varit väldigt framgångsrik. Jag är glada och till och med lite lyckliga över priset men framför allt glad för Skistar att de har fått det erkännandet som priset innebär. Vi på Two sitter inte stilla och njuter speciellt länge för det här, naturligtvis blir det lite bubbel i eftermiddag men på måndag skall vi upp till Sälen och ta Skistar vidare inom den digitala kommunikationen. Det skall bli en fantastik kul resa.

Vi gratulerar också vinnarna i de andra klasserna:

Bästa Inovation – Fastighetsbyråns intranät (Nansen)

Bästa intranät – Coop butiker och stormarknad (Sogeti/Söderhavet)

Bästa webb offentlig sektor – Energimyndigheten (Sogeti)

Bästa webb riktad till företag och organisationer (B2B) – StreamServe  (The Interactive Circuit)

Att vinna Episerver Awards ger dessutom inspiration till nästa år. Jag vet precis vilken webb jag vill vara med och tävla när 2011 års Episerver Awards går av stapeln.

Som jag sa i början så skall denna blogg inte handla om Two och det här inlägget är ett undantag. Förlåt…« Tillbaka

Etiketter:,

29 oktober 2010 |

5 Kommentarer

 1. Kommentar av MKSE.com Martin den 29 oktober 2010 kl: 9:38
  MKSE.com Martin says:

  Grymt jobb! Stort grattis!

 2. Kommentar av Bengt den 29 oktober 2010 kl: 9:55
  Bengt says:

  Vann ni bara i EN kategori!?! 😉

  Stort GRATTIS Anders!

 3. Kommentar av Anders T den 29 oktober 2010 kl: 11:43
  Anders T says:

  Tack Martin!
  Bengt: Two har 37 anställda. Hur många har Sogeti? Sedan kan vi alltid diskutera vilket pris som lämnades ut sist som i Oscars och bästa film… 🙂

 4. Kommentar av Hasse A den 29 oktober 2010 kl: 14:02
  Hasse A says:

  Har inte den blekaste aning om vad ert arbete har bestått i/av, men bra har det uppenbarligen varit. På bara några år har direktbokning av kund gått från begränsad omfattning till legio och det innebär väl att instrumentet (hemsidan) funkar. Grattis!

 5. Pingback av Vissa segrar är ljuvare än andra | blog.mattiasnorell.com den 29 oktober 2010 kl: 14:55
  Vissa segrar är ljuvare än andra | blog.mattiasnorell.com says:

  […] finns att läsa hos EPi, på Businessbyweb.se och […]

Tyck till! :)

« Tillbaka