business

Nyheter i Google Apps

Anders Tufvesson

Det kommer löpande nyheter och tillägg till Google Apps och jag tänkte här presentera några av dessa.

  • ”Autocomplete” i sökfunktionen – Gmail föreslår söktermer hämtade ur din mail för att hjälpa dig att söka på relevanta termer.
  • Gå till Etikett – Genom att börja skriva etikettnamnet i sökrutan kan man genast öppna den aktuella etiketten .
  • Påminnelsefunktion för bilagor – Gmail söker efter fraser i ditt epostmeddelande där du hänvisar till en bifogad fil. Om du samtidigt glömmer att bifoga en fil kommer Gmail att fråga om du vill ladda upp en fil.
  • Förhandsgranskning av YouTube-filmer – Om du får ett meddelande med en YouTube-länk i kan du titta på videoklippet direkt i epostmeddelandet.
  • Anpassa färger på etiketter – Tidigare var man hänvisad till en begränsad uppsättning färgkombinationer för sina etiketter. Nu kan du själv kombinera textfärg och bakgrundsfärg efter eget tycke och smak.
  • Frånvarohanteraren – Tidigare kunde man bara slå på och av frånvarohanteraren. Nu kan du äntligen ställa in frånvarohanteraren så att den startar vid ett visst datum. Precis som tidigare får du en påminnelse när du använder eposten samtidigt som frånvarohanteraren är påslagen.
  • Drag-and-drop – Du kan nu dra och släppa bifogade filer direkt i ett epostmeddelande.
  • Kalender inbjudan från ett epostmeddelande – Nu går det att utifrån ett vanligt epostmeddelande bjuda in till ett möte. Du behöver alltså inte skifta mellan kalender och e-post, vilket gäller för t.ex. Outlook.« Tillbaka

Etiketter:,

03 maj 2010 |

9 Kommentarer